Lidt om Holsted

Holsted er en by centralt placeret i Sydjylland, der kan dateres tilbage til omkring år 1.000.

Holsted’s centrale placering betyder, at man her har gode trafikale muligheder, let adgang til omverdenen med motorvej E20 – afkørsel 70, jernbane og landevejene 191 og 425.

Holsted er beliggende i et naturskønt område med Holsted Ådal og Holsted Å, samt plantager – Skoleplantagen, Ålund, Bjøvlund, Løbner, Stilde og Klelund Dyrehave.

I Holsted Å kan der sejles i kano i perioden 15/5 – 31/12. På strækningen Holsted - Sdr. Lovrup skal den enkelte lodsejer spørges om tilladelse til at fiske. Alle mellem 18-65 år skal have gyldigt fiskekort (se hjemmesiden: www.fisketegn.dk)

Holsted har bl.a. 2 store dagligvarebutikker ABC Lavpris og Fakta (blandt landets største), genbrugsbutikker og en række service virksomheder som apotek, lægehus, tandlæge, dyreklinik og postbutik.

Holsted har ikke et koncentreret butiksmiljø, men har andre gode virksomheder som: elektrikere, smede, tømrer, murer, autoværksteder, grafiske virksomheder, ejendomsmægler, frisører, bager, spisesteder, overnatning m.m., og ellers spredt ud over et stort område, så man må ofte hjem på privatadressen for at få – den gode service.

I fritiden er der muligheder for både indendørs og udendørs aktiviteter.

Medius Idræts- og Kulturcenter er et naturligt samlingspunkt for alle, med cafeområde, møderum, motionscenter, multihal, dobbelthal og skydebane i kælderen – Midtpunkt (Holsted Aktiv Center) samt Holsted Bibliotek, borgerservice og turistinformation.

Derudover er der Holsted Golfbane, Holsted Ridecenter, Stald Sekær, Sølvdal Fiskesøer, store idrætsarealer og Holsted Speedway Klub, som flere gange har vundet det danske mesterskab. Klubben har kører som Nicki Pedersen, der bl.a. har vundet flere verdensmesterskaber.

Et stort foreningsliv med mange forskellige foreninger.

Der er skolegang og rige muligheder for pasning af børn med flere dagplejere, børnehaver (Holsted Børnehave og Børnehaven Tumlehaven), skole (Højmarkskolen) og skole-fritidsordning.

Attraktive boligområder og ledige byggegrunde samt Holsted Boligforening.

Mulighederne er mange både for private og firmaer – kun fantasien sætter grænser.

Hjemmesiden: www.Holsted6670.dk giver mulighed for at finde svar på mange ting.

Holsted Nyt: http://holstednyt.dk – nyhedsbrev med arrangementer udsendes ca. hver 14. dag.